Delfzijl gaat SLIM wonen met energie

Sinds  februari ben ik aan de slag als duurzaamheidscoördinator bij de gemeente Delfzijl. En één van de dingen die ik natuurlijk als eerste heb opgepakt is het samenstellen van een :SLIM consortium in Delfzijl. Bij de provincie Groningen ben ik bezig geweest om met Fryslân en Drenthe het raamwerk hiervoor neer te zetten.
:SLIM consortia zijn bundelingen van lokale en/of gespecialiseerde bedrijven http://www.slimwonenmetenergie.nl/. Deze consortia zijn in het leven geroepen met als doel het voor de particuliere woningbezitter zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk te maken om duurzame investeringen aan hun woning door te voeren. Hier zijn alleen maar winnaars bij. Voor de bedrijven is het aantrekkelijk om in deze barre tijden extra opdrachten te krijgen. De woningeigenaar krijgt kwaliteit en hem wordt een lijdensweg door offerteland bespaard. Daarnaast wordt zijn/haar woning comfortabeler en meer waard. Tot slot heeft de gemeente een klimaatdoelstelling en bereikt ze zo haar CO2 reductie.
De gemeente Delfzijl heeft ook een 'worst' in de vorm van een subsidie op maatwerkadviezen en het beschikbaar stellen van een modelwoning.


Ik hoop dat Delfzijl op deze manier een boost krijgt. Aan mij en de wethouder Mahmut Kaptan zal het in ieder geval niet liggen.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in participatie in dit lokale consortium nodig ik van harte uit ook komende woensdag (11 juli 2012) om 19.30 in de Molenberg aanwezig te zijn.